manege-pampushout-achtergrond-groot

Manege Lessen

Wij bieden diverse les mogelijkheden aan voor jong en oud.

Vanaf 6 jaar kunnen kinderen beginnen in de wekelijkse lessen van 1 uur, ook voor jeugd en volwassenen zijn er op verschillende niveaus lessen. Voor 4 en 5 jarige zijn er maandelijks de KleuterLessen van een ½ uur.

Voor Privélessen van een ½uur of uur kunt u ook bij ons terecht, hiervoor kan er van Ma t/m Vr op elk uur van de dag worden afgesproken. De lessen worden gegeven door Gerard, Angela of Cindy van den Berg, of een instructeur(trice) door de manege aangesteld.

Voor de eerste paar lessen hoef je nog niet van alles aan te schaffen, een paar regen laarzen, en een zachte makkelijk zittende broek voldoen prima. Een cap, de valhelm voor het paardrijden, kan bij ons geleend worden.

In kleine groepjes, leren de kinderen spelenderwijs vertrouwd te raken met de paarden en pony’s. De instructeur(trice) zal per kind bekijken wanneer het naar een hoger niveau zou kunnen.

In de lessen wordt als basis dressuur les gegeven, maar ook aan de beginselen van het springen wordt gedacht en zomers bij mooi weer zal er geregeld een buitenrit worden gemaakt.

Het “echte” springen wordt behandeld in aparte lessen waar je voor op kan geven bijv. als Inhaal les of Extra les.

Voor Beginnende ruiters worden de paarden/pony’s door ons opgezadeld, vanaf Gevorderd gaan we er vanuit dat je dit zelf kunt doen.

Afmelden van een afgesproken les, minimaal daags van te voren. Deze kan je dan weer Inhalen op een andere dag/uur.

Elke 1e zondag van de maand is er een Borstel en OpzadelLes, wij vinden het belangrijk als je leert om op een veilige manier om te gaan met een paard/pony, tijdens maar ook voor het na het rijden.
Kosten € 10,00 pp, per les, incl. ouder € 12,50 p2, per les.

Ook is er elke zondag de mogelijkheid om voor jezelf te rijden, je huurt dan gewoon je favoriete paard/pony voor de prijs van een LosseLes of ExtraLes, ook zou je dit kunnen gebruiken voor een InhaalLes.

Misschien vind je het leuk om een wedstrijd te rijden, ook dit kan met een van onze manege paarden/pony’s. Rijvereniging Pampushout organiseert ± 1x per mnd. een wedstrijd voor KNHS en Impuls leden. Uitgebreidere informatie te verkrijgen bij de balie.